Добри практики

22 Ноември2021

Ученици от Търговище призоваха да бъдем отговорни и внимателни на пътя

Деветокласници от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище отправиха призив към всички хора да бъдем внимателни и отговорни участници в движението и с общи усилия да допринесем за по-малко загинали и ранени по пътищата.

Учениците написаха отворено писмо, с което искат да привлекат вниманието на обществото към трагичните последици от катастрофите. В него те споделиха своите страхове и надежди и призоваха възрастните да не поставят живота им пред заплаха.

„Ние – днешните деца и младежи – поемаме водеща роля, изискваме спешни действия и ви даваме възможност да оформите света около нас така, че да не се страхуваме, когато излизаме на улицата. Днес ние заемаме позиция, а вие слушате. Можете да ни защитите, като поставите грижата за живота на първо място. Искаме да живеем! Искаме да мечтаем! “, се казва в отвореното писмо.

Младежите подкрепиха исканията си и с креативни рисунки по дъските в класните стаи. Те отдадоха почит и показаха солидарност към загиналите при пътнотранспортни произшествия  и към техните семейства.

Инициативата е по повод Световния ден в памет на жертвите на пътя, който се отбелязва всяка трета неделя на ноември.

Back to Top