Добри практики

01 Ноември2021

Неда Антонова е Будител на годината в Първа гимназия

Първо СУ „Свети Седмочисленици“ избра писателя Неда Антонова за Будител на годината. Приза връчи директорът на училището Севдалина Зафирова след открит урок, на който Неда беше специален гост.

„Учредихме наградата през тази година и съм много щастлива, че на мен се падна честта да я връча на Неда Антонова“ – каза директорът Зафирова и допълни – „Трудно бихме могли да посочим по-подходящ човек за тази награда, защото Неда е изключителен писател, а със словото си ярко блести като съвременен будител. Освен това тя успява да поддържа връзка с бъдещето на България – нашите деца“ – допълни директорът и връчи наградата.

Неда Антонова не скри изненадата и вълнението си. Със сълзи на очи, тя прие оказаната чест и сподели, че изпитва изключително топли чувства към училището, с което е делила двадесет години от живота си. „За мен има две скъпи места в този град. Това са Първа гимназия и библиотеката. Много топло и нежно чувство изпитвам и към училището и към г-жа Зафирова“ – каза писателят и благодари за оказаната чест.

Повод за гостуването на Неда Антонова в Първо СУ беше открит урок по английски език, който съчета двата празника – Денят на народните будители и католическия Хелоуин.  

Back to Top