Добри практики

26 Октомври2021

Първо СУ се включва в кампанията за насърчаване на четенето

Първо СУ „Св. Седмочисленици“ се включва в националната кампанията „Купи една книга. Дари я на своето училище“. Организатор е Асоциация „Българска книга“, а инициативата е по повод Първи ноември – Ден на народните будители.

Идеята е учениците да се превърнат в посланици на четенето и докато споделят любимите си книги с приятели и съученици, да дадат приноса си към училищния живот и образователния процес. Целта е колкото може повече ученици да купят по една нова книга и да я дарят на училището. Организаторите смятат още, че по този начин четенето ще се утвърди като ценност. Такава е и мисията на кампанията: да отправи послания, свързани с четенето като национално богатство. По този начин се приканват самите ученици да станат съвременни будители.

Предложената инициатива дава възможност за обогатяване на училищните библиотеки с нови съвременни заглавия, както и за създаването  на класни библиотеки – всеки клас да има своя и книгите в тях да са избрани от самите ученици.

В специално създадената фейсбук страница на инициативата ще бъдат публикувани всички снимки, които изпратят учениците, учителите и училищните библиотекари.

Back to Top