Добри практики

24 Септември2021

Първо СУ отбеляза Европейския ден на спорта

Деца от Първо СУ „Свети Седмочисленици” отбелязаха Европейския ден на спорта. Гимназията се включва за пореден път в инициативата и тази година акцентите паднаха върху активните пространства и опазването на околната среда.

По този повод учителите по физическо възпитание и спорт подбраха и разработиха специални игри за най-малките ученици. Те показаха много знания за хигиената и научиха нови за опазването на околната среда.

За по-големите ученици имаше турнири по волейбол, баскетбол, футбол. Някои се впуснаха в лекоатлетически състезания на различни дистанции.     

Европейският ден на спорта се провежда за седми пореден път. Идеята е да се насърчи физическата активност сред учениците, като основната цел е да се привлекат колкото може повече деца, млади хора, училища и организации в общата кауза за водене на по-здравословен начин на живот. 

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и среща подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването, както и от множество други институции.

Back to Top