Постижения

10 Септември2021

Ученичка от Първо СУ с награда от Национална олимпиада

Началникът на РУО – Търговище Елка Станчева връчи грамоти на Фюсин Асанова от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ и учителката й Росица Станкова. Повод за това даде отличното представяне на единадесетокласничката в Национална олимпиада по География през миналата учебна година. Заедно с Фюсин, грамоти получиха и ученици от други училища, постигнали много високи резултати на олимпиадите по География и История и цивилизация, както и техните преподаватели. 

Наградите в РУО получили през лятната ваканция и избрали навечерието на новата учебна година за церемонията по връчването им.  

      „Безспорно Вие имате потенциал, но благодарение и на подкрепата и мотивацията от Вашите учители постигате високи резултати и отличия“, заяви при награждаването началникът на РУО-Търговище.

Грамоти и предметни награди получиха общо 5 ученици и 2 учители от област Търговище.

     За отличното си представяне в Националната олимпиада по история и цивилизации с успех 6.00 във възрастова група VII клас медал, грамота и предметна награда получи Никола Киров от Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище. За постигнати високи резултати в двете национални олимпиади е наградена Сандра Радева от същото училище.

     Награди за първо и второ място от областния кръг на олимпиадата бяха връчени на Зекие Мустафова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Зараево и Маноел Геров от Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище.

     Ръководителите на учениците Царина Куюмджиева от Първо ОУ „Христо Ботев“, Росица Станкова от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ и Димитринка Минева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Зараево бяха отличени с грамоти от националните комисии на олимпиадите и от РУО-Търговище. 

Back to Top