Постижения

15 Август2021

Отлични постижения за ученици от Първо СУ ”Свети Седмочисленици”

Ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици” взеха участие в XI национален конкурс на тема: „България и Китай – древни и уникални цивилизации“, организиран от Институт „Конфуций” към ВТУ”Св. Св. Кирил и Методий” град Велико Търново.

В раздел „Презентация”, начална училищна възраст, на първо място е Кристина Христова Тодорова, IVв клас. Втора награда печели екипът Ванеси Шнайдерова и Иванина Иванова, IVа клас. Трета награда получава Ясмин Гюнер Феттова, IVа клас. Децата с голямо желание и упоритост изработиха своите проекти в Клуб „Дигитални умения”, с ръководител Димана Петрова.

В прогимназиална възрастова група Йоанна Николова от 8а клас е на първо място в категория „Компютърна презентация”. Ето какво сподели девойката: "Конкурсът "България и Китай - древни и уникални цивилизации" е много вдъхновяващ и креативен! Темата много ми допада, поради факта, че обичам да изучавам различни култури и това ми даде шанс да опозная богатствата на Китай, разбира се и да обогатя знанията си за родината ми. В конкурса участвам за 3-ти път. Първата година участвах в две категории и бях отличена и в двете - колаж и рисунка. През втората - с презентация, която получи първо място. Тази година - отново с презентация и отново ме отличиха с първо място. Изказвам благодарност за надградените си знания на госпожа Рушудова - моят учител по ИТ. Радвам се, че проектите ми се харесват и оценяват високо!"

Back to Top