Постижения

06 Юли2021

Много високи резултати за Първо СУ от НВО 21

С много високи резултати на Националното външно оценяване (НВО) 2021 приключи учебната година за Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище. Средният успех е 5,44.

Постижението на Първа гимназия става и още по-голямо, защото идва в годината на обучение в електронна среда от разстояние.

При четвъртокласниците максималният резултат по БЕЛ е постигнала и ученичка от Първо СУ "Свети Седмочисленици". В седми клас най-висок среден резултат за областта имат учениците от Първо СУ (62,26 т.).

При десетокласниците картината е подобна. На външното оценяване по български език и математика рекордите държат ученици от Първа гимназия.

„Колеги, не знам какво ще отчетем следващата година, особено след тези високи резултати” – каза директорът на училището Севдалина Зафирова по време на педагогическия съвет за края на учебната година. Тя подчерта, че заслугата е както на учениците, така и на учителите. „Благодаря ви колеги за всеотдайната работа в тази нетипична обстановка, но вие доказахте високия си професионализъм и постигнахте нещо изключително” – завърши директорът.

В края на съвета стана ясно, че кандидатите да учат след седми клас в Първо СУ са много и документи ще се приемат до утре, 7 юли.

Back to Top