Постижения

29 Юни2021

Росица Станкова с награда за цялостен принос и участие в програмите на Джуниър Ачийвмънт

Росица Станкова, учител по предприемачество и география в Първо СУ „Свети Седмочисленици“, получи национално признание от Джуниър Ачийвмънт България за 2021 г. На онлайн събитието „Изгряващи звезди 2021“ изпълнителният директор -  Милена Стойчева, връчи наградата за цялостен принос и участие в програмите Junior Achievement Bulgaria, с думите:

„Росица Станкова ръководи учебна компания за 6-та година.  Показва устойчивост в преподаването на програмата и участва в редица съпътстващи дейности. Тя е един от първите преподаватели в партньорската програма „Иновативни и предприемчиви училища“ за внедряване на дигитализацията и технологиите на смесеното обучение в преподаването на задължителните модули по предприемачество във втори гимназиален етап на средното образование. Роси е част от екипа ни от партньори учители, провеждащи обучения на преподаватели в рамките на квалификационната програма на  Junior Achievement Bulgaria. Тя и учениците й са от първите участници в програмата „Дай старт на успеха“; в иновационните лагери; инициативата „Мениджър за един ден“ и други дейности и програми в прогимназиален и гимназиален етап.“.

Г-жа Станкова от години работи за утвърждаване на профил „Предприемачески“ в Първо СУ „Свети Седмочисленици“. За 5-та поредна година той привлича младите предприемчиви ученици, които искат да се развиват в областта на предприемачеството и бизнеса. Специалността се утвърждава като традиционна за училището.

Back to Top