Постижения

22 Юни2021

Отличиха двама лауреати в конкурса "България в картини и слово"

Две награди от конкурса "България в картини и слово" са за ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“.

Йоанна Николова от 8.а клас се класира на второ място и получи сребърен медал за мултимедийна презентация на тема "София расте, но не старее". В проекта си Йоанна умело съчетава различни типове информация - текст, изображения, аудио и видео, с които ни „разхожда“ до емблематични места и ни потапя в атмосферата на столичния град.

Гергана Димитрова от 11.б клас е удостоена със специалната награда на Община Търговище за проявен творчески усет и безспорен талант в боравенето с художественото слово. В конкурса младата авторка участва с две творби - разказ и стихотворение, чрез които рисува вълнуващи спомени и картини, създаващи неповторима представа за родното. Наградата е признание за въздействащата сила на творбите й.

Тази година, близо 700 деца и младежи от цяла България се надпреварваха за призовите места в осмото издание на националния конкурс с международно участие "България в картини и слово".

Участниците са групирани в три раздела: литературно творчество, рисунка и идеен проект/ презентация, видеоклип/. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси за децата и учениците за учебната 2020/2021 година на МОН.

Организатор е Центърът за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс /ОДК/ в Търговище.

Back to Top