Постижения

22 Юни2021

Отличия от състезание по информационни технологии

Малко преди да настъпи жадуваната лятна ваканция, петима ученици от четвърти клас и една седмокласничка – всички от Първо СУ „Свети Седмочисленици” - Търговище взеха участие в Национален турнир по информационни технологии „ИТ Свят“ 2021г. към Шуменски университет „Еп. Константин Преславски”, филиал гр. Добрич.  

Децата от клуб „Дигитални умения” с ръководител Димана Петрова, взеха участие в две категории: Компютърна рисунка и Детско програмиране.

Класирането в категория Компютърна рисунка в 4 клас е:

I място Магдалена Ненкова
II място Николета Лазарова
III място Момчил Тотев
IV място Теодора Долапчиева

II място за Къванч Османов, 4. а клас в категория Детско програмиране, който създаде игра на тема „Любима музика” в Scratch. Всеки, който желае, може да си създаде музика и да се наслади на своето творение. Ето и линк към играта: https://scratch.mit.edu/projects/536888829.

I място за Кристина Пенчева от 7. клас в категория Уеб сайт CMS. Кристина създаде проекта си под ръководството на Фирдес Рушудова в клуб „ИТ Академия“ по проект Образование за утрешния ден. Отлично го защити пред комисия във виртуална среща на 12.06.2021 г. За да разгледате нейния сайт, кликнете тук. В прочувствено писмо девойката изрази благодарността си към Директора на Първо СУ г-жа Севдалина Зафирова и към г-жа Рушудова за възможността да участва в клуб „ИТ Академия“, за подкрепата, която получава за развиване на уменията си по ИТ и участията в състезания. Нещо повече, благодарност за това, че в клуба се учат не само да се състезават, а да бъдат добри хора, да приемат достойно и загубите си, да уважават труда на опонентите си.

Професията УЧИТЕЛ е благословена, защото всеки ден ни среща с прекрасни деца, които попиват от знанието, откриват свой път за себеизява и изразяват благодарност към будителите си. Учителят се учи цял живот, включително от своите ученици.

Поздравления, деца! Гордеем се с вас! Пожелаваме щастливо и безгрижно лято!

Back to Top