Дейности

17 Юни2021

Турнири по няколко вида спорт се проведоха в Първо СУ

Турнири по няколко вида спорт се проведоха в Първо СУ „Свети Седмочисленици“. Мероприятията бяха организирани в деня между двете външни оценявания, който за учениците е присъствен.

Повече от 150 ученици се включиха в надпреварите по футбол, тенис на маса, волейбол и стрийтбол. Те демонстрираха завидни умения и превърнаха двубоите в истинско зрелище за многобройната публика от техни съученици.

В турнира по футбол победител стана отборът на 8. В клас. Във финалната среща те се изправиха срещу връстниците си от 8. Г клас. Победителите показаха по-добра футболна грамотност и заслужено спечелиха първото място.

Доста драматични се оказаха и двубоите в залата по тенис на маса. След няколко оспорвани срещи до финала достигнаха Ерай Кенанов от 9.А клас и Даниел Халачев от 9. В. След напрегната битка по-добър се оказа Ерай и спечели първото място. Трети се класира Виктор Веселинов от 7.В клас.

Сборен тим от 9 клас станаха шампиони в състезанието по стрийтбол. Във финала те надделяха над съучениците си от сборния отбор на 10 клас. Трети се класираха 11. Г клас.

Взрив на емоции беше и в залата по волейбол, където за първото място спореха шест отбора в две възрастови групи – 8 и 9 клас, 10 и 11 клас. В първата група шампиони станаха предприемачите от 9. Г., а във втората – 11. А демонстрираха най – добри волейболни умения.

Back to Top