Съобщения

10 Юни2021

Търговище – част от глобална кампания за 100-годишния юбилей на принц Филип

В чест на 100-годишнината от рождението на основателя и патрон на Международната награда на херцога на Единбург - Н.К.В. принц Филип, днес участниците в програмата от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ -  Търговище засадиха широколистни дръвчета в двора на училището.

Така те се включиха в глобалната инициатива “Founder‘s 100” и, заедно с други 13 училища в страната, поставиха началото на фондонабирателна кампания “Потенциал на 100”. Целта й е да се повиши осведомеността относно неформалното образование и всеки млад човек, на възраст между 14-24 г. да получи достъп до програмата на Наградата.

„Чрез инициативата искаме да приобщим още повече хора към каузата ни, защото развитието на безкрайния човешки потенциал има нужда от подкрепа и внимание, точно както всяко дръвче, за да се разлисти“ – казват младежите.

Директорът на Първо СУ „Свети Седмочисленици“, Севдалина Зафирова споделя:

„Подкрепихме кампанията, защото вярваме, че Наградата трябва да е достъпна за все повече млади хора в България. Чрез участието си в нея, нашите ученици се научиха да виждат света по нов начин – акцентът вече не е само върху академичното знание, а и в изграждането на социални умения, грижа за природата, доброволчество, физическа активност и личностно развитие. Наградата им дава всичко това.“

Повече информация за Международна награда на херцога на Единбург:

Като  водещата глобална лидерска програма за личностни постижения, Наградата работи в училища, организации и онлайн центрове в целия свят. Програмата дава достъп на младежи до глобална рамка, която им предоставя възможност да учат и да растат чрез неформално образование, работейки за международно разпозната акредитация. Млади хора на възраст 14-24 години участват в нея на три нива: Бронз, Сребро и Злато. Участниците, заедно с вдъхновяващи наставници, си поставят амбициозни цели в няколко направления - Доброволчество, Физическа активност, Умения и Приключение сред природата. Така Наградата насърчава младите хора да канализират креативната си енергия в структурирани занимания, да развиват самодисциплина при определяне и постигане на цели, да формират лидерски качества и умения за работа в екип. Чрез програмата милиони младежи по света откриват безграничния си потенциал и се подготвят за предизвикателствата на света.

 

Видео:

Back to Top