Дейности

10 Юни2021

Вярвайте в себе си и не се отказвайте от мечтите си!

За поредна година всички зрелостници на Първа гимназия се дипломират след успешно положени матури с най-висок успех в област Търговище. Тази година той е  много добър 5.04, а завършващите са 68. Общо 43 са отличните оценки от зрелостните изпити. 32 от абитуриентите получиха своите отлични дипломи, а средният успех от дипломите е много добър 5.36.

Наградата за Първенец на випуска получи Нихал Ниязиева Сюлейманова от 12 а клас с успех 5.94.

Зрелостниците от 12 а клас получиха благодарствен адрес от ЦСОП гр.Търговище за добротата, която носят в сърцата си и изразяват в делата си. Те подкрепиха слънчевата Юлия Иванова, на която дариха средства по случай нейното завършване. С този жест на доброта и толерантност учениците се сбогуваха с любимото училище.

В обръщението си към зрелостниците директорът Севдалина Зафирова им пожела да вярват в себе си и следват мечтите си.

„Уважаеми зрелостници,

За мен е удоволствие и чест да ви поздравя с успешното дипломиране и най-високия среден успех на ДЗИ в област Търговище!

Днес ще бъда кратка. Нас ни чакат следващите випуски и тези, които ще заемат Вашите места в училищните списъци и стаи. Но никой няма да заеме Вашето място в сърцата на Вашите учители, а на  страниците на училищната история завинаги ще остане яркото присъствие на Вашия уникален Випуск 2021.

А вас Ви чака Пътят – истинският житейски път. Нека с Вашите дипломи вземете в ръце и Вашата отговорност да намерите правилния за всеки от Вас път и Вашето достойно място в приключението, наречено Живот.

Днес Получавате Вашите дипломи за средно образование. Тридесет и три от всичките шейсет и седем са отлични. Вярвам, че тези дипломи не са последните. Желая Ви преди всичко да намерите точната специалност и професия, която не само финансово ще осигури живота Ви, а и да Ви носи щастие и удовлетворение. Изключително важно е да развивате себе си, да надграждате постигнатото в училище, да получавате нови умения и компетентности. Бъдете гъвкави, целеустремени, иновативни в решенията си, защото след няколко години, вероятно някои от Вас ще упражняват професии, които днес не съществуват.

Най-важното е да вярвате в себе си и никога да не се отказвате от мечтите си!

Днес Вие за последно ще броите до дванадесет. Това е най-спонтанното, най-възторженото броене. От утре пак ще броите, защото започва другото, голямото, житейското броене. Ще броите:

  • Години – дано да са щастливи,
  • Успехи – нека да са много и заслужени,
  • Грешки – те ще Ви правят по-силни,
  • Пари – трябва да се честно спечелени,
  • Любови – нека да намерите истинската голямата Любов, която да е за цял живот,
  • Раздели – те понякога са неизбежни,
  • Приятели – нека да са истински!!

 

На добър час по пътя на живота и никога не забравяйте пътя към родното училище!

Бъдете щастливи, скъпи зрелостници!

 

Севдалина Зафирова,

Директор на Първо СУ „Свети Седмочисленици“

Гр. Търговище“

 

 

Back to Top