Постижения

31 Май2021

Отлично представяне на ученици от Първо СУ на състезанието „Кangaroo Global Linguistics 2021“

С четири похвали за отлично представяне и грамота за постижение се завърнаха участниците от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ - Търговище от националния кръг на състезанието по английски език Кangaroo Global Linguistics 2021. То се провежда за поредна година присъствено, макар и в условията на пандемия, и е вече утвърдено като едно от най-авторитетните и популярни изяви в езиковото обучение. Участието в състезанието и завоюваните позиции са показател за високо ниво на преподаване на чужд език.

Представителите на училището заеха престижни позиции в класирането сред участници от цяла България в съответната възрастова група. В ниво А2 Рад Валери Георгиев постигна резултат от 116 точки, само на 1 точка отстояние от 3-тото шампионско място, а Виктория Трифонова - 92,5 точки. В ниво В1 Никола Лонг Чан отбеляза 115 от максималните 120 точки. В нивото на най-малките Ерсин Мехмедов получи 94 точки, а Ерен Фикрет - 85 точки.

Учениците са подготвени от преподавателите Милена Димитрова, Светла Йорданова и Мария Атанасова.  Пожелаваме им още много успешни изяви и спечелени награди в областта на езиковите умения и компетентности.

Състезанието Кangaroo Global Linguistics 2021 се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и издателство КЛЕТ България.

https://www.cambridgeschools.bg/

Back to Top