Добри практики

21 Май2021

Ученици предизвикаха въображението си в библиотеката

С много емоции и добро настроение ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ се превърнаха в двигатели на няколко мероприятия в Регионална библиотека „Петър Стъпов“. Те бяха по повод Националната библиотечна седмица и преминаха под формата на игри, наситени с хумор, състезателен дух и познание. 

Първото предизвикателство организаторите нарекоха „Един свят, много истории“. В него учениците представяха книги, които са прочели наскоро и разказаха за героите, историята, традициите, които са опознали. Един от важните елементи беше да споделят и в коя страна се развива действието в книгата, а местоположението да маркират върху световната карта. Учениците разказаха истории от почти целия свят и заедно с това споделиха колко впечатлени са от различните култури.

Забавната игра „Познайте този учител“  беше следващото предизвикателство, което изпълни залата на детския отдел в библиотеката с радостни възгласи. На мултимедия показваха снимки на учители от Първо СУ „Свети Седмочисленици“, които държат любимата си книга пред лицето си, а играещите трябваше да познаят кой се крие зад кориците.

Любимо заглавие на тийнейджърите се оказа „Хари Потър” от Дж. К. Роулинг. Фентъзито събра най-много гласове в играта „Гласуване със стикери“. На специално табло бяха номинирани различни книги, а учениците правиха избора си, като поставят стикер до любимото си заглавие. Второ и трето място са съответно за „Под игото” на Иван Вазов и „На пет стъпки от теб” на Рейчъл Липкнот.

В следващата игра учениците трябваше да направят дизайн на корица на книга. Те проявиха уменията си по изобразително изкуство като  създадоха нови корици за любимите си книги. Творбите си подариха на библиотеката, за да заменят износените корици с новите дизайни.   

За любителите на запечатаните спомени също имаше изненада – фотосесия „Мисия читател“.

В края на събитието от библиотеката връчиха традиционните си награди. Учителят по БЕЛ Анета Милева взе награда за най-коректен и последователен партньор на библиотеката. Връчени бяха и наградите от Националния конкурс посветен на Васил Левски. В него Валерия Милчева от VIII клас се класира на трето място.

Моменти от събитието може да видите ТУК.

Back to Top