Добри практики

28 Април2021

Ученици дискутираха ползите от четенето

Учениците от 5а клас на IСУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище проведоха дискусия с училищния библиотекар Надежда Димова на тема „Ползите от четенето“. Водени от учителя си по БЕЛ Кристина Славова, те се запознаха с множеството преимущества, които дават прочетените книги и сами дискутираха какво им дава четенето. В разговора петокласниците споделиха, че научават нови неща, стимулират работата на мозъка си, обогатяват речниковия си запас и развиват въображението. Чрез четенето на книги, попадат в нови различни светове, изпълнени с приключения.

Срещата бе по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Библиотеките като образователна среда”.

Основната цел на дейността е да обърне поглед към книгата, да се формират навици за четене и умения за учене през целия живот.

Четенето на книги е не само приятно, но и полезно, както за възрастните, така и за децата.  

Книгите развиват въображението на децата, като им помага да се пренесат в непознати земи и да се срещнат с интересни герои. Това от своя страна разширява мирогледа им и ги прави любознателни. Прекрасен начин за обогатяване на речника.

Четенето изпълнява съществена роля във формирането на модела за добро и зло, за правилно и неправилно поведение, също и чувство за справедливост.

Back to Top