Добри практики

22 Април2021

Първо СУ „Свети Седмочисленици“ отбелязва Деня на Земята

Днес по света се отбелязва Международният ден на Земята. Традиционно в честването се включват и учениците от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище.

Те координираха действията си и заедно подготвиха и реазлизираха различни проекти, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

Учениците от IV.г клас представиха презентация за Земята и дискутираха по темата: ,,Как виждам своя принос‘‘ - в опазване на околната среда, предблоковото пространство, детски площадки, Парка, р. Врана, Борово око, двора на училището.

Те подкрепиха идеята ,,Засади дърво“, а двама от тях  се включиха в инициативата за засаждане на дръвчета в парк ,,Юкя“. Децата представиха проект ,,Опазване на Земята“ и рисунки, свързани с опазване на природата.

Учениците от I.г и II.в клас разбраха, че бъдещето е в нашите ръце като направиха табло с постери, посветени на 22 април. Тяхното послание е: "Всичко е в нашите ръце!".

С красиви рисунки и добро настроение, към инициативата се присъединиха и учениците от I.б клас.

Индивидуален проект за Деня на Земята направи Кристияна Захариева от I.г клас, а съучениците й изработиха картички с послание ,,Да пазим нашия общ дом – Земята!".

С презентация и рисунки, учениците от IV.в клас се включиха в инициативите, а Гергана Захариева и Кристина Тодорова, представиха авторски проекти.

Най-малките ученици от подготвителната група изработиха табло "Нашата планета Земя".

Петокласниците, които посещават занималня (V.б и V.в клас) отбелязаха Деня на Земята с различни инициативи, които  запечатаха в снимки и включиха в презентация.

В часовете за занимания по интереси, те беседваха по проблеми, свързани с опазването на нашата планета. Децата изработиха постери, нарисуваха рисунки, почистиха градинките пред домовете си, засадиха цветя, изработиха предмети от отпадъчни материали. Освен, че дадоха своя принос в благородното начинание, учениците показаха и отлична работа в екип.

Всички тези инициативи учениците запечатаха в снимки, които можете да разгледате в нашата галерия ТУК!

Back to Top