Постижения

16 Април2021

Първо СУ с победител в конкурса “BEEcause we need them”

Седмокласничката Теодора Русева от 7. В клас на Първо СУ„Свети Седмочисленици“ спечели първо място в категория „Презентация“ на конкурса „BEEcause we need them“ (Защото са ни нужни– пр.). Конкурсът се организира от Фондация „КОРПлюС“ съвместно със състезанието по английски правопис Spelling Bee.

Теодора, заедно със съученичката си Ина Стоева, взеха участие в конкурса с компютърни презентации, които показаха колко много са нужни пчелите на човечеството. Едновременно участваха и в състезанието по английски правопис. Теодора извоюва титлата „училищен шампион“ и достигна до четвърта позиция на регионалния кръг на състезанието. Подготовката на ученичките продължи повече от 3 месеца от учителя по английски език Мария Атанасова, а уменията си по информационни технологии момичетата надграждат в клуб IT Академия под ръководството на Фирдес Рушудова.

Победителката получава сертификат и награда от Фондация „КОРПлюС“ и платформата „Истински мед“.

Повече от 100 ученици от 22 училища в страната се включиха в тазгодишната кампания, чиято цел е да повиши ангажираността и познанията на учениците за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и човечеството.

Обедно меню

Back to Top