Постижения

16 Април2021

Паула Вълчанова с бронзов медал от Държавното първенство по тенис на маса

Спортните успехи на учениците от Първо СУ “Свети Седмочисленици” продължават да се множат. Преди дни ученичката в пети клас и състезател на „Пътинженеринг-Т Светкавица”, Паула Вълчанова прибави още едно отличие към колекцията като се класира трета в Държавното първенство по тенис на маса. Шампионатът се проведе в Арена Асарел, Панагюрище и в него взеха участие над 170 състезатели.

Успеха търговищката състезателка постигна в състезанието на двойки, където участва с Лила Лъвчиева от Дунав (Русе). Двете преминаха безапелационно предварителните групи, но в последната фаза не успяха да се преборят за по-предно класиране и се окичиха с бронзовите медали.

 „Изключително съм доволен от представянето на Паула” – сподели треньорът й Мирослав Иванов – „В тази тежка година, заради пандемията, когато няма условия за пълноценна подготовка, резултатът й е подвиг” – допълни той. 

Паула участва и в индивидуалната надпревара. В предварителните групи се наложи над съперничките си с лекота, но в осминафиналите се изправи срещу държавния шампион Жаклин Райкова (Дигеста Профиспорт, София) и отстъпи. Девето място спечели и в състезанието на смесени двойки, където участва с представител на „Комфорт” – Варна.

Обедно меню

Back to Top