Съобщения

06 Октомври2017

Занятие по БДП в детски мобилен център

Първокласниците от І СУ “Свети Седмочисленици“ проведоха занятие по БДП в детския мобилен център в Целодневна детска градина „ Осми март“ гр. Търговище на 06.10.2017 г.

Модерната детска площадка дава възможност за пресъздаване на реални условия, в които попадат участниците в движението по пътищата. Децата си припомниха как трябва да се придвижват по улиците – пеша, с велосипед, цветовете на светофара и как правилно да пресичат, правилата, които трябва да спазват.

Домакините изненадаха първокласниците със специален поздрав – песни и танци, свързани с темата на занятието. Гостите подариха рисунки за безопасността на пътя, зададоха гатанки, в които „герои“ бяха пътните знаци, светофара, пешеходната пътека, тротоара…

В интерактивна форма, играейки и състезавайки се, с много положителни емоции, децата неусетно затвърдиха и приложиха наученото в часовете по БДП. Занятието беше поредна стъпка в посока сигурността на децата, допринесе те да се чувстват по – уверени на пътя, по – знаещи и по – можещи.

Обедно меню

Back to Top