Дейности

24 Февруари2021

Ученици от Първо СУ изградиха своя „Стена на доброто“

Последната сряда на месец февруари всяка година се отбелязва Деня на розовата фланелка, посветен на борбата против насилието и агресията в училище и възникнал във връзка с действителен случай.

По този повод на гости на учениците от 5г клас на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ беше психолог от Общински съвет по наркотични вещества и ПИЦ  към Община Търговище. Петокласниците бяха запознати с причините за насилието, видовете агресия и как те могат да бъдат  избегнати.  „Мисли добро!“, „Прави добро!“, „Трябва да се уважаваме!“ – тези и други подобни мисли учениците записаха на своите розови фланелки. С тях те изградиха „Стена на доброто“, която ще им напомня ежедневно, че който прави добро, получава добро.

Учениците, които посещават присъствено учебните занятия получиха розови предпазни маски и позитивни послания от Ученическия съвет към Първо СУ, а специалните деца, с помощта на осмокласниците от нашето училище, изработиха розова фланелка, с която много ученици и учители се снимаха във фоайето на втория етаж. Естествено, много от нас бяха облечени в розово в подкрепа на Деня на розовата фланелка и неговото послание!

Back to Top