Добри практики

22 Февруари2021

Убедително представяне на първия кръг на „IT Знайко“

Ученици от клуб „ИТ Академия“ по проект ОУД с ръководител Фирдес Рушудова взеха участие в Национално състезание по  информационни технологии „IT Знайко“. 

  • Калоян Пламенов Доманов от 6 клас е с резултат 890 точки, първи в класирането в група A.
  • Кристина Живкова Пенчева и Теодора Мирославова Русева от 7 клас са с равен резултат 850 точки  и са втори по резултат в група А.
  • Ина Стилиянова Стоева от 7 клас също с прекрасен резултат от 730 точки в група В.

Проектите на четиримата ученици са по темите „Зимна приказка“, „Българската история – повод за гордост!“, „Знайко в страната на сънищата“, „Зимни празници и обичаи“. Може да разгледате творбите тук.

https://read.bookcreator.com/HTOMbFurQdaN7mO2Bdf7U8qN6QB2/nVBwtJeOStyuUGUxYNmG9Q

Калоян и Кристина участват за втора година в „IT Знайко“ и имаха блестящо представяне през 2019 – 2020 г. Теодора и Ина за първи път разработват проекти за това състезание, но през изминалата година имат отличия на други турнири по информационни технологии. Все по-уверени в уменията си и търсещи новости стават децата с всяко следващо участие. В техните проекти се разкриват влеченията им не само по Информационни технологии, но и по Изобразително изкуство, Литература, Човекът и природата, История и цивилизации, Математика… Те задълбочено изследват и разказват за традиции и обичаи, за явления и открития, за проблемите на съвремието ни… Всяка тяхна разработка е плод на много часове  отдаденост, вдъхновена работа и съзидание. В този творчески процес учениците получават любовта и подкрепата на своите семейства и своите учители. Това им гарантира израстването като щастливи и успешни млади хора.

Предстои областен кръг на състезанието на 6 – 9 март. В този кръг се допуска участие и на други ученици. Пожелаваме успех на всички състезатели!

Обедно меню

Back to Top