Дейности

17 Февруари2021

I СУ „Свети Седмочисленици“ гр.Търговище участва в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2021

На 2 март 2021 г. в I СУ „Свети Седмочисленици“ от 10ч. и от 11ч. ще се проведат два училищни кръга от единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Традиционно нашето училище има едни от най-силните представители на този форум. Тази година имаме правото да излъчим двама победители и двама подгласници за регионалния кръг, който ще се проведе на 27 март 2021! В надпреварата участват 164 училища от цялата страна. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 24 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Back to Top