Дейности

17 Февруари2021

Четвъртокласници – активни граждани

На 16.02.2021 г. в І СУ "Св. Седмочисленици" се проведе среща - разговор с инспектор Петър Илиев  от РДВР - гр. Търговище и учениците  от 4в клас. Дискутирани бяха въпроси, свързани с опасностите на пътя и в населеното място. Четвъртокласниците активно се включиха в разговора. Зададоха много въпроси относно безопасното движение в града ни, професията на полицая, насилието и агресията, употребата на алкохол и наркотици, полицейско присъствие в малките населени места, безотговорното отношение към поддържането на чистотата в града и опазването на природата.

От учениците бяха направени и някои  предложения:  поставяне на светофари с бутон на възлови кръстовища;  засилено присъствие на патрули в малките населени места; поставяне в парковете на знаци за опазване чистотата на природата; организиране на по-чести инициативи и кампании за почистване на града ни, а не само "За един ден".

Малките ученици демонстрираха активна гражданска позиция и съпричастност към проблемите и по-доброто бъдеще на родния град.

Обедно меню

Back to Top