Добри практики

03 Януари2021

Писма до Италия

Чехов е казал „Знанието няма стойност, докато не го приложиш на практика“.

Учениците от 5-ти клас се включиха в размяна на писма на английски език със свои връстници от Италия.  Децата от Торджано получиха общо 2 пратки. 44-мата ученици, които се включиха в практическата задача разказаха за себе си, семействата си, какво правят през свободното си време, за нашето училище, града, традиционната ни кухня и най-интересните забележителности в България. Те също получиха писма от Италия на същите теми. В писмата получихме много снимки на домашни любимци, любими музиканти, традиционни ястия, забележителности, и на самото Торджано (малко, живописно, средновековно градче, в което живеят около 6000 жители, разположено в централна Италия на север от Рим). Имаше и много въпроси и с нетърпение всички очакват отговорите в следващата „пратка“.

С тази специална задача учениците използват на практика наученото в часовете по английски език и сами търсят нови думи и изрази, с които да разкажат повече и да се изразят по-добре. С вторите писма те подобриха много от грешките си и включиха още повече истории, снимки и въпроси. Креативността им е впечатляваща – писмата са творчески оформени, използвали са различни програми, шаблони, форматиране и цветове – което показва и тяхната дигитална култура, усет към красивото и старание.

Обмяната се осъществи със съдействието на г-жа Филипа Николова, преподавател по английски език в Торджано, Италия и Светла Йорданова, преподавател по английски език в I-во СУ „Св. Седмочисленици“, гр. Търговище.

Back to Top