Постижения

21 Май2020

„Сребърни“ участници в Международната награда на херцога на Единбург

Селин Билгинова и Айсун Исметова от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ достигнаха до сребърно ниво в Международната награда на херцога на Единбург. Двете момичета са избрани и за Посланици на Наградата. Това означава, че те вече са част от националния офис и имат право да дават идеи, предложения и препоръки за дейността на организацията.

Двете момичета ще са в пряка връзка с ръководния екип на Наградата, ще имат специални мисии, като най-важната е да вдъхновяват други младежи да се включат в международната програма.

И през тази годдина общият брой на участниците от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ се увеличава. На ниво „Бронз“ са се включили 18 младежи. С помощта на своите ментори те развиват ключови житейски и лидерски умения.

„Програмата е мощен инструмент за развитие и самоусъвършенстване на младите хора. Участвайки в нея, те опознават по-добре себе си, откриват кои са силните им страни, запознават се с много нови и интересни хора от цял свят и, не на последно място, се забавляват“ – каза Анета Милева, лидер в младежката програма.

Първият награден участник от училището беше Никола Георгиев. Отличието му връчи лично президентът на Република България Румен Радев. Днес Никола споделя, че покореното бронзово ниво му е отворило много врати. Помогнало му е да се изгради като човек и личност и е запазил хубави спомени от преживяването.

Международната награда на Херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностно развитие и постижения. Тя работи активно в 21 български града с 250 доброволци и над 750 младежи. Межуднародната награда има три нива - бронз, сребро и злато, в които участниците си поставят стимулиращи лични цели, които с постоянство, насоки и подкрепа от опитни ментори трябва да постигнат за определен период от време.Целта е чрез обучение, квалификация и доброволчество младежите да намерят своето място в общността и живота.

Back to Top