Постижения

21 Май2020

Първо Средно училище „Свети Седмочисленици” - повече от 170 години достоен принос в развитието на образованието в град Търговище

Първо Средно училище „Свети Седмочисленици” повече от 170 години дава своя достоен принос в развитието на образованието в град Търговище.

Вече четири години то работи като иновативно училище, предлага на своите хиляда и двеста ученици интерактивно и високотехнологично обучение. Училището е изцяло на електронно управление и оптимизиране на учебните процеси чрез уеб-базирани платформи. То е сертификационен център на Microsoft IT Academy, което отваря много врати за реализация на неговите възпитаници. От осем години училището използва платформа за електронно обучение MOODLE. То е единственото учебно заведение в областта, което незабавно въведе дистанционна форма на обучение, използвайки всички предимства, които дава тази обучителна среда.

Членството на Първо Средно училище в Асоциацията на Кеймбридж училищата води до издигане нивото на чуждоезиковото обучение - един от образователните приоритети на школото.

Училище "Свети Седмочисленици" работи за личностното развитие на младите хора. То е сертифициран член на Международната програма „Наградата на херцога на Единбург“, в рамките на която младите хора преодоляват нови предизвикателства по пътя на своето усъвършенстване. Училището участва и в програмата „Посланици на Европейския парламент“. 20 гимназисти представиха успешно страната по програма „Евроскола“ в Страсбург.

Извънкласните форми в училището продължават и с развиването на различните таланти на децата. Има клубове по актьорско майсторство, народни танци и музика. 

Тук учениците подобряват резултатите и критичното си мислене чрез иновативни образователни процеси. Във всяка стая, в която се провеждат часове, има мултимедиен проектор и персонален компютър, а в цялото училище има и wi-fi мрежа с достъп до интернет.

Впечатляващи са темповете, с които се модернизира училището, както и желанието на учителите да работят. И резултатите не закъсняват.

През тази учебна година,  повече от 80 ученици заеха призови места на регионални и национални конкурси, състезания и олимпиади в областта на науката, изкуството и спорта - заслужено признание за професионализма и всеотдайността на учителите, за таланта и устрема към върховете на учениците.

Техните индивидуални успехи са гордост. Те са постигнати с труд и всеотдайност, защото в училище „Св. Седмочисленици” Търговище успяват бързо и успешно да се адаптират към промените и динамиката в образователна система. И постиженията им растат, подхранвани с много воля и желание да дадат най-доброто на своите ученици.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!

НЕКА НЕ СТИХВА ЖАЖДАТА ЗА ЗНАНИЯ И ДУХОВНО ВЪЗВИСЯВАНЕ!

НЕКА НИКОГА НЕ ГУБИМ ГОРДОСТТА И САМОЧУВСТВИЕТО, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ!

НЕКА ДА ПРЕДАДЕМ ИСКРАТА НА ПРОСВЕТЛЕНИЕТО НА СВОИТЕ ДЕЦА!

Back to Top