Добри практики

02 Декември2019

Високи постижения в областта на спорта за ученици от Първо СУ

В Първо СУ “Свети Седмочисленици” се радваме и гордеем със спортните успехи на нашите ученици. Не са редки случаите, когато в класните стаи посрещаме шампиони или спортисти представили се отлично в различни състезания. Спортните постижения на учениците се дължат и на доброто взаимодействие между училището и спортните клубове. Като пример за това можем да посочим СК „Вариант 5” – един от най-многочислените  клубове, а част от състезателите са и ученици в Първо СУ.

Конкретен повод за радости ни даде десетокласникът Калоян Петров, който спечели годишната спортна стипендия на Община Търговище. Други четирима състезатели, ученици на Първо СУ, също бяха отличени. Това са Джан Ахмедов от 7 „в“ клас, Емили Александрова от 8 „в“ клас, Ренета Ненкова от 9 „а“ клас и Бетина Бонева от 12 „а“ клас.

Калоян, Ренета и Емили са част от юношеския национален отбор по ориентиране на България.

Страхотен дебют направи Емили на провелото се в Беларус , Европейско първенство за юноши и девойки, като на спринтовата дистанция зае 25 място от 95 участнички.

С общо четири медала се завърнаха същите състезатели от Балканското първенство по ориентиране, което се проведе в Молдова. Два бронзови за Калоян Петров, един сребърен за Емили Александрова и бронзово отличие за Ренета Ненкова.

Календарната 2019 г. е към края си. Ежегодно „Вариант 5“ отличава 10-те най-добри спортисти постигнали високи резултати в най-важните състезания през годината. Сред номинираните са възпитаниците на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ .

Треньорите на клуба - Петранка и Диян изразяват благодарност към ръководството на училището за подкрепата, а също и за безупречната работа на педагогическия персонал с учениците.

Обедно меню

Back to Top