Постижения

14 Ноември2019

Изява на малките програмисти от четвърти клас на общинско ниво

Тринадесет четвъртокласници от клуб “Компютърно моделиране“ участваха във втората представителна изява на клубовете по интереси в областта на технологиите и дигиталната креативност, организирана от Община Търговище. Събитието се проведе на 13.11.2019 г.

Децата представиха пред връстниците си от града своя необикновен приятел – пчелата робот Bee Вot  и демонстрираха уменията си да съставят линейни алгоритми.

Учениците от Първо СУ запознаха присъстващите деца и с интерактивната програма  Code.org,   с чиято помощ могат да  се програмират виртуални герои за изпълняване на определени движения, като се подреждат  блокчета с  "код".  Четвъртокласниците показаха още как се създава алгоритъм за чертане на геометрични фигури.

Малките информатици демонстрираха и уменията  си  да програмират робота «Моливко» в средата  с отворен код “mBlock“, така че с помощта на  щипка да може да захваща и премества предмети.  За движение през лабиринт роботът използва  стъпкови мотори,  което  му позволява да изминава точно определено разстояние, както и да прави завои на определени градуси.

Учениците представиха на гостите на събитието рисунките си, с които участваха в Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко“.

Присъствалите на изявата гости бяха силно впечатлени от знанията и уменията на децата, представили достойно Първо СУ „Свети Седмочисленици“.

           

Обедно меню

Back to Top