Дейности

14 Ноември2019

ИТ работилница

Работилница за ИТ продукти организираха учениците от клуб „ИТ Академия" на I СУ „Св. Седмочисленици" на 13.11.2019г. в Драматичния  театър.  Участието бе част от инициираната от Община Търговище представителна изява на клубовете по интереси, насочена към област Технологии и дигитална креативност.

Практически обучения за създаване на интерактивни презентации, календари, рисуване с графични таблети и създаване на онлайн обучителни игри, проведоха младежите от клуба. Обучаемите бяха ученици от различни общински училища, а създадените от тях проекти ще бъдат предоставени на инициаторите на събитието за популяризиране в онлайн пространството. Темата на творбите бе „Търговище – моят роден град". Всеки обучаем след края на урока получи малък подарък, изработен от обучителя си – книгоразделител.

Фоайето на театъра бе едновременно сцена,  фотографска изложба  за историята на компютъра, ИТ работилница, пространство за игра на шах. Голямата зала приюти стотици ученици и учители, дошли да чуят мотивиращата лекция на Петър Шарков - главен ръководител на младежките инициативи на „Телерик Академия". Шарков акцентира на професионалното ориентиране на младите хора. Кметът на гр. Търговище д-р Дарин Димитров също приветства всички  участници и ги призова да развиват своите таланти и умения, за да постигнат желана реализация в бъдеще.

Фирдес Рушудова, ръководител

Обедно меню

Закуски

Back to Top