Постижения

03 Юни2019

Отбор „Седмочислениците“ на Първа гимназия на състезание по лего роботика

Шестокласници от I СУ „Св. Седмочисленици“ - Търговище участваха в Първото издание на състезанието по лего роботика „Робо сръчко“, организирано от ОУ „Васил  Левски“ в Разград.

Учениците Берк Рехан от 6а клас, Виктор Николаев от 6 в клас и Руджан Исмаилов от 6 г клас се включиха в надпреварата за създаване и управление на мини роботи заедно с още 55 ученици от Варна, Димитровград, Дулово, Кюстендил и Харманли.

Според регламента отборите трябваше да конструират  и програмират робот, да го изпратят на мисия с точно определена задача, да пуснат  своя „Робо“ да се състезава  по сумо с останалите  роботи, както и да управляват умело робот-паяк.
Етапите на състезанието минаха оспорвано и с висок емоционален градус. Представянето следеше жури в състав:  инж. Огнян Обрешков, управител на фирма „Инокс“ Разград, инж. Цвета Куцарова – преподавател в РУ„Ангел Кънчев“ и  Евгени Атанасов – специалист по програмиране и електроника  от ТУ в София.
Освен купи и сертификати „Робо сръчко“, първенците в отделните категории получиха и специални награди от Центъра за творческо обучение в София.  Предприемачът  Джипо Джипов  учреди  специален приз за честна игра. Той бе завоюван от отбор „Седмочислениците“ на I СУ „Св. Седмочисленици“ - Търговище. 

Събитието се превърна в празник на  роботиката и донесе много положителни емоции на всички участници и ръководители.

Обедно меню

Закуски

Back to Top