Дейности

08 Май2019

С различни събития Първо СУ „Св.Седмочисленици“ ще отбележи Деня на Европа

Търговищкото Първо СУ „Св.Седмочисленици“ ще отбележи 9 май – Деня на Европа с редица събития и инициативи. Организацията е дело на ученици – младши посланици на Европейския парламент, техните ръководители и с подкрепата на информационен център Европа Директно – Шумен.

Празненствата ще започнат на 7 май, когато в училището ще бъде подредена изложба с рисунки на тема „Моята България в нашата Европа“ и ще бъде направен първият щрих на стенопис със символите на България.

Посланиците ще отворят „щандове“ с  безплатни информационни материали за Европейския съюз и за правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на Общността.

На 8 май ще прожектират филм за напредъка на България и регионите в ЕС. В късния следобед ще се срещнат с младежи от Шумен и ще дебатират въпроси, свързани с бъдещето на Съюза.

Младшите посланици от Търговище ще коментират  участието си в Програмата и ползата от нея и ще търсят отговор на въпроса: Трябва ли да присъстват уроците за Европейския съюз в училище и под каква форма?

Кулминацията на събитията е на 9 май, когато 1200 ученици ще изпълнят двора на училището и ще се включат в игра, в която ще покажат познанията си за Обединена Европа. Те ще подходят творчески към строгите теми от историята и политиката на Стария континент и ще изрисуват знамената на държавите-членки.

Флашмоб ще бележи края на тържествата. Учениците ще издигнат знамената на България и на Обединена Европа и ще изпишат посланието „Бъдещето е в нашите ръце“.

Обедно меню

Back to Top