Дейности

19 Април2019

Ден на отворени врати за бъдещите първокласници и техните родители

Първо СУ „Свети Седмочисленици” отвори вратите си за бъдещите първокласници и техните родители. Хладната и дъждовна априлска привечер не се оказа пречка за децата и техните родители  от четвъртите групи на детските градини да посетят училището, да разгледат класните стаи на първолаците и да се запознаят с учителите.    

Малчуганите и техните семейства баха посрещнати от училищното ръководство, учители и ученици и взеха участие в разнообразни образователни игри и творчески дейности. В четири класни стаи бяха организирани и проведени групови занимания, базирани преимуществено на иновативно използване на новите технологии за образователни цели.

Децата започнаха  своето пътешествие в света на програмирането, забавлявайки се  с образователни тъч скрийн таблет-лаптопи, като експериментираха и играха във визуална програмна среда: подреждаха цветни пъзели, програмираха действията  на герои за преодоляване на препятствия в лабиринт.

Игрите продължиха с отговори на въпроси и решаване на задачи посредством програмиране на роботизирани играчки пчели Bee-Bot и използване на софтуерната система Енвижън – един компютър, много мишки.

Част от гостуването на бъдещите първолаци беше посветено на художествени дейности – пеене и рисуване, свързани тематично с предстоящите пролетни празници. Освен че се забавляваха много, децата демонстрираха знания, умния и отлична подготовка за първи клас.

Обедно меню

Закуски

Back to Top