Добри практики

21 Март2019

Първо СУ „Свети Седмочисленици” - водещо училище в използването на технологии

На 19.03.2019 Първо СУ  представи добри практики на семинар  „Компютърен кабинет навсякъде по всяко време”, организиран от Център за творческо обучение в град Варна.

Акцент в презентацията на учител Мария Атанасова беше използването на дигитални устройства за образователни цели.

Съвсем наскоро Първо СУ закупи четири „Заряд бокса” /мобилни колички/, оборудвани с общо 60 образователни лаптопа ACER с тъч скрийн и функции на таблети, изключително удобни и издръжливи за използване на технологии в класната стая.

Беше представена работата на учителите преподаващи в 6 клас по програмата на иновативното училище и дейността в часовете по компютърно моделиране в начален курс, а също и резултатите - рисунки, музикално изпълнение, виртуална книжка с работни листи с текстове на песни, от проекта „Учим английски чрез технологии и изкуство”, заложен в програмата на проектно-базираното обучение в 6 клас. Демонстрираните дейности са пример за целесъобразно и многофункционално използване на компютрите в учебния процес чрез разнообразни интерактивни дейности в училищната образователна платформа Мудъл и приложенията Kahoot, Quizlet Live, „liveworksheets”, QR-код четци, Scratch и Studio.Code.org.

Обедно меню

Back to Top