Дейности

22 Октомври2018

Незнайни истории на конци в седмицата на четенето

В Първо СУ обичаме да четем и да споделяме тази страст, затова се включихме в Националната седмица на четенето с поредица от инициативи.

Днес ще ви разкажем за една от тях, която нарекохме „Незнайни истории на конци”. В нея участваха ученици от шести клас, които собственоръчно направиха малки книжки. Повечето бяха с измислени от децата приказки, а други преразказани или променени. Закачихме ги на конци в коридора на втория етаж, където са стаите на първокласниците. Така най-малките ученици в междучасията имаха достъп до уникалните книжки.

Събитието се превърна в невероятна атракция и първолаците, които не пропускат възможност да разгледат близо стоте книжки. Те все още не могат да четат добре, но с радост приемат помощ от батковците и каките и в прегръдката им слушат „Незнайните истории”. 

В инициативата се включиха и художниците от училището. Те направиха специален плакат, който маркира началото на приказния коридор.

Целта на Националната седмица на четенето е да повиши грамотността. В Първо СУ, споделяме мнението, че е много важна способността на учителя да увлича и да организира творческа работа с децата. С тази инициатива това ясно проличава, защото повече от 100 деца се включиха с радост и намериха поле за изява на творческите си способности.

Обедно меню

Закуски

Back to Top