Постижения

01 Ноември2018

20 деца от Първо СУ отличени на специална церемония

Двадесет деца с изявени дарби от Първо СУ „Свети Седмочисленици” са отличени от общината. Те получиха грамоти заедно с още 29 техни връстници от останалите училища на специална церемония в Младежкия дом.  

Учениците са отличени от Комисията по стипендиите към Общинския съвет, за постижения в областите „Образование, наука и техника”, „Спорт”, „Изкуство и култура”.

Комисията сe оглавява от председателя на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, а в състава й са още: Силвия Доманова, старши експерт „Образование” в дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Търговище, Стефан Станчев, началник на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО-Търговище и общинските съветници Дамян Иванов, Анета Куманова, Светослав Иванов и Николай Златков.

С церемонията организаторите отделят заслужено внимание на даровитите деца от Търговище, които прославят града ни. Намерението е церемонията да се превърне в традиционна част от културния календар на Общината.

В празничната програма участваха: спортните гимнастици и изпълнителите от Детска фолклорна школа „Търговище“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие; модерен балет „Галакси“, театрална студия и Ивайло Иванов от вокалната студия към читалище „Напредък – 1864“; балетна формация „Търговище“, модерен балет „Вега“ и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“. Вокална група „Протайм“ и приятели“ ще представят музикалния проект „Аз съм българче“, с който участват  в надпреварата за „Детската  мелодия на годината“. Водещи на церемонията ще са учениците от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ Йоана Евгениева и Момчил Димитров.

Обедно меню

Закуски

Back to Top