Добри практики

01 Октомври2018

Учители от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ представиха иновативни практики

Близо сто и петдесет учители и директори на различни училища от областта препълниха голямата конферентна зала на търговищки хотел. Повод за това стана регионалната кръгла маса на тема ”Иновации за качествено образование”. Събитието ръководи началникът на РУО Елка Станчева, а специален гост беше областният управител Митко Стайков. Целта на събитието беше учителите да представят добри практики в работата с иновативни методи.

„Използването на различни иновативни методи и подходи в работата на учителите повишава интереса на учениците и нивото на знанията, които те усвояват. Именно това ни провокира да организираме днешната дискусия и се надявам, че тя ще бъде полезна за всички” – каза Станчева. „Учителите са основният двигател. Те са хората, които трябва да разчупват учебното съдържание и да мотивират ” – допълни началникът и даде думата на директора на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ Севдалина Зафирова.

Тя представи колегите си като подчерта, че повече от година Първо СУ работи по програмата за иновативни училища и има с какво да се похвали.  Според нея, за да се случват нещата е изключително важно училищата да разполагат с квалифицирани кадри. „Иновативните училища не се правят само с компютри. Училището го прави учителят” – каза в началото Севдалина Зафирова.

Тя обясни, че ученето е ефективно в ситуации, когато нещо се преживява, има действия и различен тип активност. След това директорът отстъпи трибуната на петима от колегите си, които разказаха накратко за иновативните уроци, които са провели.  

В презентации те споделиха добри педагогически практики и иновативни методи на преподаване. Всичко това беше подплатено с богат снимков материал, който доказва, че учителите от Първо СУ са креативни, енергични и вдъхновяващи.  

Поради големия интерес към форума, Елка Станчева обеща да организира и други такива събития, където преподавателите ще могат да споделят своя опит.

Обедно меню

Закуски

Back to Top