Добри практики

12 Септември2018

Любовта към децата и немския език

Любовта към децата и немския език събра 24 учители от 17 страни - Аржентина, Белaрус, Босна и Херцеговина, Бразилия, България, Германия, Египет, Китай, Латвия, Ливан, Полша, Русия, Словения, Украйна, Унгария, Франция, Хърватска, в град Бремен - Германия.

Стипендиант на Гьоте Институт - София и  представител на България за периода 5.-18. август 2018 г. бе г-жа Даниела Стойкова, ст. учител по немски език  в Първо СУ „ Свети Седмочисленици“- гр. Търговище, която бе избрана  сред стотици кандидати от цялата. страна и с това отново доказа, че е преподавател, който с желание и любов работи с нашите ученици, използва иновативни техники и интерактивни методи за развитие на знанията и уменията им , креативна и енергична. Обучението бе на тема „ Немски език за деца - да изследваме и учим“ с A. Хюбнер и Б.Верес. Акцентът падна върху начините за създаване на стимулираща и подходяща за възрастта учебна среда, как да се адаптира езиковото  съдържание по начин,  възприемчив  за децата и да се засили любопитството им към света на знанието. Преподавателите споделиха добри педагогически практики, въз основа на които възникнаха идеи за работа по проекти, драматизираха приказки пред второкласници, посетиха различни училища в Бремен, където имаха възможността да наблюдават учебния процес и да обменят опит с немски преподаватели,  а в извънучилищни центрове бяха поставени в ролята на ученици.

Графити, бийтбокс, музика, игри…..- представени в дигитален детски университет, дадоха импулс за тематични уроци по чужд език. Допирът до различни образователни системи бе много полезен, обогатяващ и зареждащ. Практически ориентираните уроци са водещо звено в обучението по чужд език. Да докоснем, да преживеем, да опитаме, да изследваме, да научим……….. това е заложила и г-жа Стойкова в учебните програми по немски език за учебната 2018/2019 година.

Back to Top