Добри практики

18 Май2018

Евродепутатът Андрей Ковачев се срещна с ученици в Първо СУ

Евродепутатът и член на Председателството на ЕП Андрей Ковачев се срещна с ученици от Първо СУ "Свети Седмочисленици" в Търговище. Той проведе дискусия с младите хора, а основните теми бяха свързани с ролята на Европейския парламент, възможните сценарии за бъдещето на ЕС и мястото на младите хора в Европейския съюз. Срещата премина при силен интерес и множество задавани въпроси в препълнена зала.

Групата посланици на ЕП в училището организира анкета за смисъла от гласуването в изборите за европейски парламент. Резултатите от допитването показаха, че 90 % от анкетираните смятат, че изборите са важни. Андрей Ковачев обобщи, че българите трябва да участват в евровота "защото не са безгласни букви".

Гостът дари книги, свързани с Македония, които ще останат в училищната библиотека.

В знак на уважение и благодарност, учениците поднесоха специално изработено от тях пано със символите на България и Европейския съюз.

Визитата беше част от Програмата за училища посланици на Европейския парламент, на която Ковачев е основен инициатор. Целта на Програмата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация.

Back to Top