Добри практики

15 Май2018

Абитуриенти от Първо СУ „Свети Седмочисленици”замениха костюмите с тениски

Абитуриентите от Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище подкрепиха инициативата „С тениска на бала”. На церемонията по изпращането днес, в двора на училището, 64 зрелостници, от общо 82, замениха изисканите костюми с тениски, като по този начин изразиха подкрепата си за деца, лишени от родителски грижи. Момчетата и момичетата дариха средства и получиха тениски, с които дойдоха на събитието.

„Днес училищният звънец бие малко по-различно. Той е последен за Випуск 2018. Поредният незабравим, със собствен облик, достоен випуск на Гимназията. Изминахте успешно дългия път на училищните години, важния път на познанието и на личностното изграждане” – обърна се към зрелостниците директорът Севдалина Зафирова. „Водени от своята любознателност и стремежи, подкрепяни от своите учители, вдъхновявани от безкрайните училищни възможности и предизвикателства вие извървяхте дълъг път. Нека късметът бъде винаги с вас!”

По време на церемонията беше връчен и призът „Най-достоен следовник на Светите Седмочисленици”. Той е в памет на Николай Димитров, възпитаник на Първо СУ. Връчва се за шеста поредна година, а победителят, освен добър успех, трябва да демонстрира и нравствени качества.  Тазгодишният лауреат е Калин Зафиров от 12 Б клас.

„Наградата е не само признание, но Ви задължава много” – обърна се бащата на Николай Димитров към Калин – „Да следвате своята природа, да не си позволявате отклонение от нравствените си добродетели, да бъдете себе си.”

От Великотърновския университет връчиха бронзов медал на Славена Григорова от 12 А клас. Тя постигна трети резултат в Националния математическия турнир, организиран от висшето училище. Наградата връчи Паскал Пиперков от факултета по математика и информатика във ВТУ.

Оригинален поздрав към завършващите направиха учениците от 5 „В” клас, които подготвиха пърформънс с  учителя си по рисуване Силвия Малинова. С портрети на седмината светци, те изобразиха специална конфигурация. Тя представляваше слънце със седем лъча, който символизират Светите Седмочисленици.

Празникът завърши с изпълнение на групата за народни танци „Хороводец” към училището с ръководител Валентина Иванова.

Обедно меню

Закуски

Back to Top