Добри практики

01 Май2018

ІІ фаза на Национално ученическо състезание „Посланици на здравето”

На 30.04.2018 г. учениците от XI в клас проведоха в конферентната зала на I СУ заключителната дейност от ІІ фаза на Националното ученическо състезание „Посланици на здравето”, чиято цел е да бъдат мотивирани младите хора да живеят здравословно, без зависимост от алкохола и цигарите.     

На събитието присъстваха много учители и ученици. Важен гост бе Миглена Иванова от РЗИ  - Търговище, отдел  „Профилактика на болестите и промоция на здравето”, която е една от партньорите по проекта „Живот без зависимости”, с който учениците участват в състезанието.

Гостите на събитието се забавляваха с показаните скечове, с „модното ревю” на цигарени кутии със зловещи надписи, с разбиването на пинятата-цигара, в която имаше лакомства и дребни ученически пособия. Присъстващите бяха запознати чрез презентация със снимки с цялостната дейност по проекта, в която бяха включени и ученици от Б-паралелките от VІІІ до ХІІ класове. Сред по-интересните  дейности бе срещата с гости от фондация „Перно Рикар”–България, които организират образователния модул „Шофиране = Отговорност“, насочен срещу употребата на алкохол от лица под 18-годишна възраст, в която участваха актрисата Радина Василева и комикът Николай Станоев; срещата с Миглена Иванова, на която бяха представени мнения на лекари, специалисти по белодробни и сърдечно-съдови болести, както и на активни и пасивни пушачи, в ученическа възраст; проведените анкети, проучващи нагласата на учениците към алкохола и цигарите и употребата им в ученическа възраст; двуетапното измерване на количеството въглероден оксид в издишан въздух от ученици в различни възрасти; конкурсът за рисунка на тема „Не на цигарите и алкохола”, като на най-добрите бяха връчени грамоти и предметни награди.

Обедно меню

Back to Top