Постижения

30 Април2018

Нови успехи за учениците от Първо СУ"Свети Седмочисленици" на Националното състезание по история "Моята Родина" в Стара Загора.

В дистанционните кръгове на Националното състезанието по история „Моята родина“, проведени в училище през месеците ноември и февруари, учениците показаха с масовото си участие, особено в начален етап, че желаят да познават историята на своя народ. А постигнатите високи резултати, говорят за задълбочената подготовка, както на учениците, така и на техните учители и родители. Стигна се до момент, в който показателят за класиране на учениците с равен брой точки, се оказа времето за работа. Габриела Георгиева Пенева от 3 а клас  и Рад Валери Георгиев от  3 г клас ги разделиха 1 и 3 минути от златния медал на втори кръг от състезанието.

За финала на Националното състезание, проведен в Стара Загора на 28.04.2018г., се класираха 14 ученици. Явиха се 13. Участниците трябваше да покажат познания и за местната история, обединени в 5 въпроса. С упорития труд на ученици, учители и родители, се постигнаха високите отличия:

Равносметката:  2 златни, 4 сребърни, 2 бронзови медала и 2 купи – първо и второ място от близо 250 участници.

Златни медали и купи за:

1. Божидар Радославов Иванов, ученик - 2 клас

2. Никола Лонг Чан - 4 клас.

Сребърни медали:

1. Михаела Николаева Станимирова – 2 клас

2. Мелда Наз Метинова Зекериева – 3 клас

3. Александър Петров Петров – 3 клас

4. Георги Красимиров Георгиев  – 3 клас

Бронзови медали:

1. Александра Мирославова Стоянова – 3 клас

2. Атила Шенолов Османов – 3 клас

Поздравления за учениците и техните учители:

Марийка Трифонова, Ася Трендафилова, Албена Радославова, Павлина Малчева, Мими Събева, Росица станкова.

Back to Top