Добри практики

25 Април2018

Ученици от Търговище станаха част от програмата „Шофиране = Отговорност“

Късометражен филм за последствията от шофирането в нетрезво състояние представиха днес в Първо СУ „Св.Седмочисленици“ - Търговище. Инициатори на събитието са учениците от XI „в“ клас с класен ръководител Росица Георгиева.

„Моментът никога не е само един“ разказва историята на 22-годишния Павел. Показва истината за отговорността, която идва с получаването на шофьорска книжка и възможните последици от карането след употреба на алкохол.

Във филма участват едни от любимите актьори на младежите, начело с Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров и др., а сценарият е написан от един от най-аплодираните сценаристи в България - Георги Иванов („Под прикритие“, „Революция Z”).

След прожекцията учениците се срещнаха с част от екипа на късометражния филм. Комикът Николай Станоев предразположи учениците да споделят без притеснения личния си опит и нагласи относно алкохола и начините, по които обичат да се забавляват.

Инициативата е част от световната кампания „Шофиране = Отговорност", чиято цел е да повиши информираността на младите шофьори за опасностите от това да седнат зад волана в нетрезво състояние.

Back to Top