Добри практики

24 Април2018

Открит урок по родолюбие представиха в I СУ "Св. Седмочисленици“

Патриотичното дело ежедневно присъства в живота на I СУ "Св. Седмочисленици“. Това родолюбиво огънче се подклажда от клуба „Млади възрожденци“ с ръководител учителят по физкултура и спорт Радослав Димитров.

Поредната изява на клуба бе открит урок на тема „Велики българи“.  Учениците показаха завидни познания за изявени личности от настоящето и миналото и ги представиха като добър пример за родолюбие.

Сред представените бе и нашият съгражданин арх. Йордан Севов – малко познат сред младите хора. Оказа се, че той е участвал в проектирането на сградата на I СУ "Св. Седмочисленици“, както и на други емблематични за Търговище сгради. Той е и един от архитектите на турската столица Анкара, личен приятел на Мустафа Кемал Ататюрк и на цар Борис Трети.

Да уважат събитието дойдоха директорът на Регионалния исторически музей Магдалена Жечева, археологът Ангел Конаклиев, главният архитект на Община Търговище Дарина Димитрова, председателят на клуб „Васил Левски“ Веселин Николов, родители, колеги и приятели.

Вдъхновени от видяното, колегите на Радо от физкултурния салон, му подариха тениска с надпис „България над всичко“, а той от своя страна подари на всички участници в клуба български знамена. Трибагреник получи и колегата му Мирослав Иванов затова, че като треньор по тенис на маса прославя името на България по света.

Типично по възрожденски Радослав Димитров купува голяма част от помагалата за дейността на клуба със собствени средства.

 „Вярвам, че родолюбието се възпитава и едно от местата трябва да е училището. Ако повече учители дават по нещо от себе си вярвам, че децата ще се превърнат в достойни граждани.” – казва учителят.

Урокът по родолюбие не само припомни важни факти, но и повдигна патриотичния дух.

Back to Top