Постижения

23 Април2018

Специална награда на журито за ученичка от I СУ “Свети Седмочисленици” в първия Национален конкурс „Велики Преслав - историята на цял един народ“

Айтен Илкянова Мехмедова от VIII б клас на I СУ “Свети Седмочисленици” участва в категория рисунка, в първия Национален конкурс „Велики Преслав - историята на цял един народ“ и спечели във втора възрастова група Специалната награда на журито. Форумът е посветен на 1125 години от обявяването на Преслав за столица и се провежда под патронажа на Министерството на образованието.

Прекрасните художествени творби, които са създали децата на България, бяха изложени в залата на Археологически музей „Велики Преслав“, където посетителите можаха да се запознаят с произведенията им.

Освен Айтен от I СУ “Свети Седмочисленици” участваха с приложно декоративен макет - проект на кулите на Преслав и четирима ученици от VII б клас, които също получиха грамоти за участието си.

В първото издание на националния конкурс взеха участие 310 ученици от 19 области в България. Официалната церемония по награждаването се проведе на 20 април.  

Наградите на победителите връчи проф. Евгений Сачев от факултета за културно и историческо наследство към Университета за библиотекознание и информационни технологии.

Обедно меню

Back to Top