Постижения

16 Април2018

Херцогът на Единбург даде лиценз на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ за специално обучение

Първо СУ „Св. Седмочисленици“ получи лиценз за независим оператор от Международната награда на херцога на Единбург. Вече трима учители преминаха специално обучение за лидери и ще помагат на възпитаниците на училището да покоряват нови върхове.

Анета Милева, Даниела Стойкова и Мариян Хараланов са лицата на Наградата за единствената институция в Търговище с лиценз за оператор по програмата. Те ще учат младите хора на точна самооценка, ще им показват как да поставят целите си, съобразно собствения си потенциал и талант, така че те да се реални и мотивиращи. Лидерите ще подкрепят, вдъхновяват  и насочват младежите по пътя на постигане на целите.

Международната програма е насочена към младите хора като предизвикателство към тях - те да случват нещата, а не да чакат нещата да им се случват. Уникалното при тази нея е, че младежите сами си поставят цели без да се конкурират помежду си. Те избират сферата, в която искат да се развиват, както и ментори, които да им помагат.

Претендентите за Наградата имат редица доброволчески дейности, които насърчават откриването и растежа на личността, самоувереността, постоянството, помагат им да поемат отговорност за самите себе си и да служат на своята общност.

Програмата дава добавена стойност на образователния процес, като сертифицира всички знания и умения, придобити в извънкласните допълнителни дейности.

Успешно завършилите младежи получават сертификати, които могат да използват като кредити при кандидатстване във висше учебно заведение в чуждестранни университети, където доброволчеството и дейностите в полза на обществото се оценяват и се приемат като предимство.
 

Обедно меню

Back to Top