Добри практики

11 Април2018

Второкласници журират наградата „Бисерче вълшебно“

За първа година учениците от 2 б клас на IСУ „Св. Седмочисленици“ – гр. Търговище с класен ръководител М. Трифонова се включват активно като жури на наградата „Бисерче вълшебно“.

На съвместна родителска среща родители и ученици се запознаха с възможността второкласниците да бъдат жури на книги, като им бяха  представени през сайта на Награда „Бисерче вълшебно“. Те разгледаха номинираните заглавия от своята категория и направиха избор от няколко заглавия, които да прочетат и да номинират.

Тъй като повечето от книгите ги няма в училищната библиотека, те решиха да закупят някои и да си ги разменят, а тези от тях, които имат вече някоя от книгите, също да ги дадат на съучениците си, за да ги прочетат и те.

Пред своите съученици и пред третокласниците  до момента „шест” бисерчета разказаха интересни случки, представиха героите и четоха откъси от книжките: „Приказки за цялото семейство”, „S.O.S. Нова учителка”, „Топлото човече”, „Феята от захарницата“, „Планетата на дядовците”.  Така всички ученици се запознаха със съдържанието на книгите и направиха своя избор. Предстои да се включат и още деца от класа.

 Интересът е голям и вече се открояват 3-4 любими заглавия. След като изслушаха с интерес историите в тях, учениците единодушно гласуваха за „Приказки за цялото семейство”, „S.O.S. Нова учителка”, „Топлото човече” и „Планетата на дядовците”.  

Обедно меню

Back to Top