Постижения

10 Април2018

Призови места от национален литературен конкурс за ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“

С нови постижения се  поздравиха ученици от Първо СУ "Св. Седмочисленици", които  спечелиха призови места на националния литературен  конкурс "Малкият принц“.

Третокласникът Рад Валери Георгиев, с учител г-жа Емилия Александрова,  зае първо място в своята възрастова група със съчинение по цитата: „Това е въпрос на дисциплина….Като се приготвиш сутрин, трябва да се погрижиш за планетата“ от едноименното произведение. Журито оцени високо чисто детското поглеждане към  света на възрастните, където „боабабите развалят планетата на доброто и прекрасното“, сътворена от децата, а категориите „добро-зло” са описани на фона на контраста между света на децата и възрастните.

Ученичката от шести клас Свилена Димитрова Захариева, подготвена от учителката си по български език и литература Валентина Иванова, спечели трето място след два състезателни кръга при окончателното класиране от конкурса със своето есе на тема: "Времето, което си изгубил за своята роза, я прави толкова важна".

Двамата победители получиха грамоти, статуетки и награди. Поздравления за тях и учителите, благодарности  на родителите за подкрепата!

Желаем им още много бъдещи успехи!

Обедно меню

Back to Top