Дейности

08 Март2018

Първо СУ „Свети Седмочисленици” участва в състезанието Spelling Bee 2018

Първо СУ „Свети Седмочисленици” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Ралица Валентинова Добрева от 7г клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 6 март 2018 в Първо СУ "Свети Седмочисленици", град Търговище, област Търговище. Ралица спелува правилно думата "hemisphere" и победи Пламен Гичев Димитров от 5 г клас, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в град Варна. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април 2018 в София.

Училищният кръг на състезанието протече много динамично и оспорвано, а за добрата подготовка на участниците свидетелства фактът, че те се бориха в цели 18 кръга на състезанието. Участниците бяха подкрепени активно от много свои съученици, родители и гости, а също и от заместник-директора г-н Иван Иванов и учителите Боряна Ботева, Йонка Стойчева, Светла Радева, Милена Димитрова и Мария Атанасова.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook

https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Обедно меню

Back to Top