Съобщения

23 Октомври2017

Първо СУ „Свети Седмочисленици“ гр. Търговище – посланик на Европа

Първо СУ "Св. Седмочисленици"-гр. Търговище представи проект, в резултат на което беше избрано сред 30-те нови учебни заведения от цялата страната, които ще се включат в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2017/2018 година.

За включването в Програмата кандидатстваха над 140 училища. Основните критерии, които бяха взети предвид при избора на участниците бяха мотивацията на кандидатстващите учители, обхватът на дейностите и иновативността на предложените мерки, за да се събуди интересът и да се разширят знанията на учениците за функциите и ролите на европейските институции.

Програмата за училищни посланици в Европейския парламент цели  да насърчава информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите граждани в целия ЕС, като им предоставя активни знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент. Тя разяснява  на младежите от гимназиален етап техните права като европейски граждани, запознава ги  с работата на техните представители в ЕП, дава им идеи как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

Обедно меню

Back to Top